Sinuslift bij tandarts in Almere

Wilt u implantaten laten plaatsen? In sommige gevallen is het nodig eerst een sinuslift – een opvulling van de kaakbijholte – te laten uitvoeren. Bij Your Dental bent u hiervoor in goede handen. Wij beschikken over alle benodigde expertise en ervaring om deze ingreep succesvol uit te voeren.

Wat is een sinuslift procedure precies?

Kort gezegd bestaat een sinuslift procedure uit het opvullen van de kaakbijholte. Ofwel: het gebied waar de (kleine) kiezen van de bovenkaak zich bevinden. Door lichaamsbot en/of een kunstbot in deze holte te plaatsen, zorgen we ervoor dat implantaten genoeg houvast hebben.

Wanneer is een sinuslift nodig?

Hoewel men van nature genoeg bot heeft, verandert dat naarmate we ouder worden. Met de jaren nemen de kaakbijholtes in volume toe. Dat wil zeggen: de hoeveelheid slijmvlies wordt groter, met als gevolg dat het bot in deze holte langzaam maar zeker slijt.

In principe kan dat geen kwaad. Wilt u echter een implantaat laten zetten, dan komen er wél problemen om de hoek kijken. Doordat het u ontbreekt aan voldoende bot, kan die ingreep niet worden uitgevoerd.  

Hoe gaat deze ingreep in zijn werk?

Het uitgangspunt van een sinuslift procedure is dus ervoor zorgen dat u wél genoeg bot heeft voor een implantaat. Hoe we dat doen? Uw kaakbijholte vullen met een stukje bot uit uw eigen lichaam en/of een kunstbot. Voorafgaand daaraan is het nodig ruimte te creëren. Want zoals eerder gezegd: zo’n holte zit vaak vol met slijmvlies. Methoden om ruimte te maken zijn bijvoorbeeld:

  •         Een luikje boren in het kaakbot, waarna we het slijmvlies kunnen afschuiven en wegduwen. Deze manier wordt toegepast als er veel bottekort is.
  •         De bodem van de kaakbijholte omhoogduwen. Deze techniek is veelal de oplossing als iemand slechts een paar millimeter bot te weinig heeft.

Your Dental tandarts Almere: wij stellen u gerust

Dat u niet staat te springen een sinuslift procecure uit te laten voeren, dat kunnen we begrijpen. Wij doen er daarom alles aan u op uw gemak te stellen. Onze specialisten zijn zorgzaam, geduldig én vriendelijk. In combinatie met jarenlange ervaring in het vak, weten we precies hoe we u met een gerust hart de behandeling kunnen laten ondergaan.

Een professioneel team aan specialisten

Wat hiernaast bijdraagt aan een prettige tandarts ervaring: Your Dental heeft een professioneel team aan specialisten verzameld. Bij ons weet u dan ook zeker dat u een ingreep krijgt die effectief is. Doordat we altijd een behandelplan op maat maken, streven we te allen tijde het beste resultaat na. Ieder gebit is immers anders en zo ook iedere sinuslift procedure.

De kosten van een sinuslift procedure

Wat een sinuslift bij deze tandarts in Almere precies kost? Dat is niet zo 1, 2, 3 te zeggen. Het tarief hangt immers af van hoe u bent verzekerd en van wat er exact dient te gebeuren. Op onze tarievenpagina vindt u hierover meer informatie. Is het toch wat onduidelijk voor u of heeft u andere vragen? Contact opnemen mag natuurlijk altijd. Wij helpen u graag!

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?

U kunt gemakkelijk online inschrijven maar ook telefonisch via: 036-8419675

Reviews van Your Dental

Menu