Wij geven u extra tijd en aandacht voor een ontspannen behandeling.

Angst voor de tandarts

Weinig mensen vinden een bezoek aan de tandartspraktijk echt leuk of fijn. Maar voor sommige mensen gaat dat verder: die hebben last van tandartsangst. Dat is helemaal geen zeldzaam fenomeen: in Nederland zijn er zo’n 2,5 miljoen mensen die zich angstig voelen als ze een bezoekje moeten brengen aan de tandarts. 800.000 mensen zijn zelfs zó bang dat ze niet naar de tandarts durven te gaan.

Bent u bang voor de tandarts? U bent dus niet de enige. Het is belangrijk dat u zich ondanks de angst wel tot een tandartsbezoek kunt zetten. Een gezond gebit is namelijk een belangrijk deel van uw algehele gezondheid. Een angsttandarts helpt u graag bij het overwinnen van uw angst én het behouden van uw mooie en gezonde gebit.

Angsttandarts in Almere

Bij het zoeken naar een angsttandarts in Almere kunt u op zoek gaan naar tandartsen die veel ervaring opgedaan met angstige en zenuwachtige patiënten, die het moeilijk of erg vervelend vinden om naar de tandarts te gaan. Bij een angsttandarts bent u in goede handen, doordat er rekening wordt gehouden met uw specifieke situatie en uw wensen. Er wordt ruim de tijd genomen en besproken wat er wordt gedaan qua handeling. Zo bent u goed voorbereid op wat er staat te gebeuren.

Wat houdt een angstbehandeling bij de tandarts in?

Als u een afspraak maakt bij een angsttandarts in Almere, dan wordt er extra tijd en aandacht aan u besteed om u zo ontspannen mogelijk door de behandeling heen te krijgen.

De eerste afspraak

Bent u al een hele tijd niet naar de tandarts geweest vanwege uw angst? Dan kan het zijn dat uw gebit niet meer in goede staat verkeert. Waarschijnlijk ziet u daardoor alleen maar meer op tegen een tandartsbezoek. Dat is heel begrijpelijk.

Bij een eerste controleafspraak worden er in het geval geen behandelingen uitgevoerd, zodat u niet gelijk in het diepe wordt gegooid. Vooraf wordt dan vaak besproken met u welke behandelingen er eventueel nodig zijn en hoe die in hun werk gaan. Zo weet u wat u kunt verwachten van eventuele volgende afspraken en wordt u niet overweldigd doordat de noodzakelijke behandelingen direct uitgevoerd kunnen worden.

Afleiding

Tijdens uw tandartsbezoek mag u uzelf afleiden. Voor veel mensen helpt het bijvoorbeeld om geconcentreerd naar hun favoriete muziek te luisteren. U kunt zich ook verdiepen in ademhalingsoefeningen om uzelf te kalmeren terwijl u in de stoel ligt. Natuurlijk mag u ook iets meenemen waar u steun aan ontleent, zoals iemand anders of een knuffeldier.

Persoonlijke aandacht

Tijdens de angstbehandeling staat persoonlijke aandacht centraal. Ook terwijl u in de tandartsstoel ligt blijft een angsttandarts met u praten als u dat prettig vindt, over wat er wordt gedaan of juist over koetjes en kalfjes.

Verdoving

Als u erg bang bent voor pijn, bijvoorbeeld als de tandarts moet boren, dan kunt u vragen om een plaatselijke verdoving. Er wordt dan een verdovende vloeistof in uw tandvlees gespoten met een injectiespuit.

Als een plaatselijke verdoving niet voldoende kalmeren, is het mogelijk dat u onder volledige narcose uw tandartsbehandeling ondergaat. Dit gebeurt in principe alleen bij mensen met een extreme angst voor de tandarts.

Tandartsangst voorkomen: begin jong met tandartsbezoek

De oorzaak van tandartsangst is vaak in de jeugd te vinden. Om te voorkomen dat uw kind (ook) bang wordt voor de tandarts, is het belangrijk om al vroeg te beginnen met tandartsbezoekjes, ook als dat nog niet nodig is voor het kindergebitje. Uw kind kan bijvoorbeeld met u mee om de tandartspraktijk te leren kennen en te ontdekken dat een gebitscontrole geen enge aangelegenheid is.

U krijgt extra tijd en aandacht van tandartsen als u bij het maken van een afspraak aangeeft dat u last heeft van tandartsangst.

Ervaart u ook op andere gebieden in uw leven (extreme) angst? Of bent u zo bang voor de tandarts dat u absoluut niet durft te komen? Bespreek dan met uw huisarts de mogelijkheden voor psychologische ondersteuning.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?
Je kunt je gemakkelijk inschrijven door contact op te nemen voor een behandeling. Bel 036-8419675 of maak een afspraak:

Reviews van Your Dental

Menu