Angsttandarts Almere

Wij geven u extra tijd en aandacht voor een ontspannen behandeling.

Angst voor de tandarts

Weinig mensen vinden een bezoek aan de tandartspraktijk echt leuk of fijn. Maar voor sommige mensen gaat dat verder: die hebben last van tandartsangst. Dat is helemaal geen zeldzaam fenomeen: in Nederland zijn er zo’n 2,5 miljoen mensen die zich angstig voelen als ze een bezoekje moeten brengen aan de tandarts. 800.000 mensen zijn zelfs zó bang dat ze niet naar de tandarts durven te gaan.

Bent u bang voor de tandarts? U bent dus niet de enige. Het is belangrijk dat u zich ondanks de angst wel tot een tandartsbezoek kunt zetten. Een gezond gebit is namelijk een belangrijk deel van uw algehele gezondheid. De angsttandarts van Your Dental helpt u graag bij het overwinnen van uw angst én het behouden van uw mooie en gezonde gebit.

Gespecialiseerde angsttandarts Almere

Bij Your Dental kunt u terecht als u op zoek bent naar een gespecialiseerde angsttandarts in Almere. Wij hebben al veel ervaring opgedaan met angstige en zenuwachtige patiënten, die het moeilijk of erg vervelend vinden om naar de tandarts te gaan. Laat het ons vooral weten als u zich angstig voelt als u naar de tandarts moet. Samen zorgen we ervoor dat uw tandartsbezoek geen vervelende ervaring is.

Bij onze angsttandartsen bent u in goede handen. Wij houden rekening met uw specifieke situatie en uw wensen. Wij nemen ruim de tijd voor u en spreken alles wat we doen uitgebreid met u door. Zo bent u goed voorbereid op wat er staat te gebeuren. Als u wilt, kunt u zelfs via een spiegel meekijken met wat wij aan het doen zijn.

Wilt u ook graag weer een prettig bezoek aan de tandarts brengen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen en aan te geven dat u graag een speciale angstbehandeling wilt krijgen.

Wat houdt een angstbehandeling bij de tandarts in?

Als u een afspraak maakt bij onze angsttandarts in Almere, dan geven wij u extra tijd en aandacht om u zo ontspannen mogelijk door de behandeling heen te krijgen.

De eerste afspraak

Bent u al een hele tijd niet naar de tandarts geweest vanwege uw angst? Dan kan het zijn dat uw gebit niet meer in goede staat verkeert. Waarschijnlijk ziet u daardoor alleen maar meer op tegen een tandartsbezoek. Dat is heel begrijpelijk.

U kunt bij het maken van een afspraak bij YourDental aangeven dat u last heeft van tandartsangst. Bij de eerste controleafspraak worden er in dat geval geen behandelingen uitgevoerd, zodat u niet gelijk in het diepe wordt gegooid. Wij bespreken tijdens die afspraak uitgebreid met u welke behandelingen er eventueel nodig zijn en hoe die in hun werk gaan. Zo weet u wat u kunt verwachten van eventuele volgende afspraken en wordt u niet overweldigd doordat wij de noodzakelijke behandelingen direct uitvoeren.

Afleiding

Tijdens uw tandartsbezoek mag u uzelf afleiden. Voor veel mensen helpt het bijvoorbeeld om geconcentreerd naar hun favoriete muziek te luisteren. U kunt zich ook verdiepen in ademhalingsoefeningen om uzelf te kalmeren terwijl u in de stoel ligt. Natuurlijk mag u ook iets meenemen waar u steun aan ontleent, zoals iemand anders of een knuffeldier.

Persoonlijke aandacht

Tijdens de angstbehandeling staat persoonlijke aandacht centraal. U mag alle vragen die u maar heeft over uw gebit en de behandelingen aan ons stellen en wij zullen u altijd van uitgebreid en eerlijk antwoord voorzien. Ook terwijl u in de tandartsstoel ligt blijven we met u praten als u dat prettig vindt, over wat we aan het doen zijn of juist over koetjes en kalfjes. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld met ons afspreken dat u uw hand opsteekt als u even pauze wilt nemen.

Verdoving

Als u erg bang bent voor pijn, bijvoorbeeld als de tandarts moet boren, dan kunt u vragen om een plaatselijke verdoving. Er wordt dan een verdovende vloeistof in uw tandvlees gespoten met een injectiespuit.

Als een plaatselijke verdoving niet voldoende kalmeren, is het mogelijk dat u onder volledige narcose uw tandartsbehandeling ondergaat. Dit gebeurt in principe alleen bij mensen met een extreme angst voor de tandarts. Wij adviseren u hier graag over.

Tandartsangst voorkomen: begin jong met tandartsbezoek

De oorzaak van tandartsangst is vaak in de jeugd te vinden. Om te voorkomen dat uw kind (ook) bang wordt voor de tandarts, is het belangrijk om al vroeg te beginnen met tandartsbezoekjes, ook als dat nog niet nodig is voor het kindergebitje. Uw kind kan bijvoorbeeld met u mee om de tandartspraktijk te leren kennen en te ontdekken dat een gebitscontrole geen enge aangelegenheid is.

Your Dental: uw vertrouwde angsttandarts in Almere Poort

Wilt u met een ontspannen, kalm en veilig gevoel bij de tandarts zitten? Dan bent u bij angsttandarts Your Dental in Almere Poort aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het overwinnen van uw angst door u op een rustige en vriendelijke manier te behandelen. U krijgt extra tijd en aandacht van onze tandartsen als u bij het maken van een afspraak aangeeft dat u last heeft van tandartsangst. Dan houden wij daar rekening mee, zodat u ondanks uw angst met een stralende lach de praktijk uit kunt lopen!

Ervaart u ook op andere gebieden in uw leven (extreme) angst? Of bent u zo bang voor de tandarts dat u absoluut niet durft te komen? Bespreek dan met uw huisarts de mogelijkheden voor psychologische ondersteuning.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Gespecialiseerde professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-17:00
Woensdag:09:00-17:00
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:Op afspraak
Zondag:Gesloten

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?
Je kunt je gemakkelijk inschrijven door contact op te nemen voor een behandeling. Bel 036-8419675 of maak een afspraak:

Reviews van Your Dental

Menu