Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk voor een mooi en gezond gebit.

Mondhygiënist Almere praktijk Your Dental

Bij Your Dental tandarts Almere vinden we het belangrijk om al onze patiënten optimaal te kunnen helpen. Dit is dan ook de reden waarom we een team van specialisten hebben waar u voor alle klachten of controles bij terecht kunt.

Komt de tandarts er bij een standaard controle achter dat er tandsteen verwijderd moet worden? Dan kunt u direct een afspraak maken bij onze mondhygiënist praktijk. Geen ander gebouw, maar bij dezelfde sfeer en medewerkers. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dus het is belangrijk om geregeld een bezoekje te brengen aan de tandarts voor controle.

De tandarts kan u tevens adviseren over het gebruik van onder andere de beste tandenborstel, om nieuw tandplak zo optimaal mogelijk te bestrijden.

Tandsteen verwijderen voor en na behandeling
Tandsteen verwijderen voor en na behandeling

De kosten voor behandeling door een mondhygiënist

Uiteraard is er aan goede mondhygiëne kosten verbonden. Voor een bezoek of behandeling aan een mondhygiënist zijn de kosten vanuit de overheid vastgesteld. De kosten voor mondhygiëne kunnen echter wel persoon verschillen, aangezien dit uiteraard afhangt van welke behandeling in uw situatie vereist is. Wij bespreken vooraf met u welke behandelingen het beste bij u passen. Hierdoor komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan met betrekking tot de kosten van een mondhygiënist.

Preventieve mondzorg (M-codes)
MO1Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten €14.91
M02Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten €14.91
M03Gebitsreiniging, per vijf minuten €14.91
M05Niet-restauratieve behandeling van cariës in het melkgebit €29.92
M30Behandeling van gevoelige tandhalzen en (preventief) toedienen medicament €6.65
M32Eenvoudig bacteriologisch- of enzymatisch onderzoek €19.95
M40Fluoridebehandeling €16.62
M61Mondbeschermer €29.92
M80Behandeling van witte vlekken, eerste element €57.85
M81Behandeling van witte vlekken, volgend element €31.92

Wanneer moet u naar de mondhygiënist?

Regelmatig een bezoekje brengen aan een mondhygiënist praktijk kan enorm veel voordelen opleveren. Zo is een mondhygiënist ontzettend belangrijk voor een mooi en gezond gebit. Het doel van een mondhygiënist is om tandbederf te voorkomen en tandvleesproblemen te verhelpen. Hij/zij staat vaak bekend om tandsteen en -plak te verwijderen en dat is een van de meest voorkomende behandelingen die worden uitgevoerd bij een mondhygiëne praktijk.

Wanneer tandplak niet tijdig en correct wordt weggehaald, wordt het hard en dat zorgt voor een slechte adem en gelere tanden met zichtbaar tandplak. Zelf weghalen met een tandenstoker is helaas niet meer mogelijk. Dit komt doordat het tandsteen alleen met de juiste apparatuur en kennis vakkundig kan worden weggehaald.

Wat gaat u dan doen? Een bezoekje brengen aan een mondhygiëne praktijk is de juiste oplossing!

tandsteen-verwijderen-almere

Gebitsverzorging door de mondhygiënist

Een afspraak bij de mondhygiënist is bij de één vanzelfsprekender dan voor de ander, maar het belangrijkste is dat u het kunt inperken door goede mondverzorging. Wij raden het aan om minimaal twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een standaard controle van het gebit. Hierbij wordt er gekeken naar de algemene gezondheid van de tanden en het tandvlees.

Tijdens de afspraak bij de mondhygiënist wordt u niet alleen behandeld voor de betreffende klachten, maar u krijgt ook persoonlijk advies voor het verzorgen van uw gebit. Na het bezoek van onze mondhygiëne praktijk in Almere bent u ervan verzekerd dat de gezondheid van uw tanden er erg op vooruit gaat!

Mondhygiënist in Almere: neem contact met ons op

Onze mondhygiënisten behandelen op dinsdag ook in de avonduren. Heeft u nog vragen over de werkwijze van onze mondhygiëne praktijk, openingstijden en de kosten? Neem dan gerust contact op en we helpen u graag verder.

U kunt ons telefonisch bereiken via 036-8419675. Liever contact per mail? Mail dan naar balie@yourdental.nl. Wij staan altijd voor u paraat!

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?

U kunt gemakkelijk online inschrijven maar ook telefonisch via: 036-8419675

Reviews van Your Dental

Menu