Kaakchirurgie is een specialisme binnen de tandheelkunde en bevindt zich op de grens met geneeskunde. Als u problemen heeft met uw kaak, tanden of kiezen, kunt u terecht bij de kaakchirurg. Ook bij letsel aan het gezicht bent u bij deze specialist aan het juiste adres. Omdat de kaakchirurgie een raakvlak heeft met geneeskunde, vindt deze behandeling in het ziekenhuis plaats. De kaakchirurg is expert op het gebied van aandoeningen in de mond en voert specialistische ingrepen – van klein tot groot – uit aan het gezicht. Bij YourDental staan wij altijd in contact met kaakchirurgen en bieden wij de juiste zorg voor iedere behandeling. Voor de volgende behandelingen kunt u een afspraak maken bij ons in de praktijk:

 • Aanbrengen implantaten;
 • Behandeling ontstekingen;
 • Tandletsel na ongeval;
 • Verwijderen lastige verstandskiezen.

Wat doet een kaakchirurg?

Kaakchirurgie is meer dan het verwijderen van verstandskiezen. Voor problemen aan uw kaak, gezicht of mond kunt u terecht bij de kaakchirurg. Dit zijn vaak letsels die niet door een tandarts uitgevoerd kunnen worden of extra behandeling nodig hebben. Bij de kaakchirurg kunt u onder andere terecht voor de volgende behandelingen:

 • Aanbrengen implantaten;
 • Behandeling ontstekingen;
 • Tandletsel na ongeval;
 • Kaakgewrichtsklachten;
 • Slijmvlies en/of speekselafwijkingen;
 • Gezwellen in mondholte;
 • Behandeling gezichtsletsels;
 • Verwijderen lastige verstandskiezen;
 • Aangeboren afwijkingen.

Het moment voor de kaakchirurg

Omdat de kaakchirurg een apart specialisme is, kunt u hier niet zonder verwijsbrief terecht. Wilt u een afspraak inplannen bij de kaakchirurg, zal u een verwijsbrief moeten ontvangen van uw tandarts. Via deze weg kunt u uiteindelijk terecht bij de kaakchirurg. De meeste behandelingen worden direct de eerste afspraak uitgevoerd, waardoor u dus maar één afspraak nodig heeft. Dit hangt natuurlijk af van de ernst van het letsel en de grootte van de behandeling. Voor kleine chirurgische ingrepen hoeft u niet altijd naar de kaakchirurg. Voor diverse behandelingen kunt u terecht bij YourDental. Neem altijd contact op met de tandarts om dit te overwegen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stel uw vragen gerust aan onze specialisten.

Kaakchirurgie via uw tandarts

Bent u door uw tandarts doorverwezen naar de kaakchirurg of heeft u last van uw gebit of kaak? Neem dan contact op met de desbetreffende chirurg. Mocht u vragen hebben over de reden waarom u bent doorverwezen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen de tandartspraktijk? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag de informatie om u verder te helpen en uw vragen te verduidelijken. Doordat onze lijntjes met kaakchirurgie kort zijn, weten wij u goed te informeren over dit specialisme en adviseren wij u graag over de nodige behandelingen voor een gezond en sterk gebit.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?
Je kunt je gemakkelijk inschrijven door contact op te nemen voor een behandeling. Bel 036-8419675 of maak een afspraak:

Reviews van Your Dental

Menu