Voorkomen is altijd beter dan genezen, dat geldt ook voor het gebit. Het is daarom extra belangrijk regelmatig een tandartscontrole in te plannen.

Tandartscontrole Almere voor de kwaliteit van uw gebit

Gaat u niet graag naar de tandarts en stelt u daarom nog wel eens u periodieke controle bij de tandarts uit? Vele onder ons doen dit, maar helaas is het uitstellen niet bevorderend voor ons gebit. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dat geldt ook voor het gebit. Het is daarom extra belangrijk om in ieder geval een halfjaarlijkse controle bij de tandarts in te plannen. Bij een tandartscontrole worden alle standaard onderdelen voor u nagekeken. Ziet uw tandvlees er gezond uit, zijn er gaatjes in de tanden. Te vinden, zijn er andere irritaties te vinden zitten de vullingen nog op hun plek, etc. Allemaal vragen die de tandarts voor u kan beantwoorden.

tandartscontrole-almere

Wat zijn de tandarts controle kosten?

Bij een tandartscontrole is het soms nodig om foto’s te maken of kan er eventueel tandsteen worden verwijderd. Deze punten spelen een belangrijke factoor in tot hoeverre de kosten oplopen. De periodieke controle bij de tandarts zit voor volwassen helaas niet in de basisverzekering. De eventuele vergoeding van de kosten dient te komen uit uw aanvullende tandartsverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar zitten de kosten voor een periodieke controle bij de tandarts wel in de basisverzekering.

Bij een tandartscontrole kunnen de kosten dus erg verschillen. We begrijpen dat u vooraf graag wil weten, wat u ongeveer aan tandarts controle kosten kunt verwachten. Hierover hebben wij een overzicht gemaakt van de tandarts controle tarieven.

Consultatie en diagnostiek (C-codes)
C002Periodiek controle €25.27
C010Aanvullende medische anamnese na (schriftelijke) routinevragen €25.27
C012Uitgebreid onderzoek t.b.v. opstellen, vastleggen en verstrekken van behandelplan aan de patiënt €119.69
C013Studiemodellen € 33.25
C020Mondzorg aan huis € 19.95
C021Toeslag avond, nacht en weekend uren (anw-uren) €27.93
C014Pocketregistratie €39.90
C015Parodontiumregistratie €79.79

Het belang van een tandartscontrole

Het houden van een periodieke controle bij de tandarts is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van uw gebit. De tandarts is alert op mogelijke klachten en kan die op voorhand al verhelpen. Wanneer u dit niet doet, loopt u het risico op een ontsteking met alle gevolgen van dien. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Soms is een tandartscontrole ook nodig voor het controleren op tandsteen. In dat geval krijgt u een verwijzing naar de mondhygiëniste.

Your Dental, tandarts Almere, beschikt over een eigen mondhygiëniste, waar u natuurlijk terecht kunt. Een tandartscontrole is niet altijd de favoriete afspraak, maar wel eentje die heel belangrijk is. Problemen in het gebit kunnen serieuze klachten geven, waardoor het behandelplan alleen maar langer wordt. Is er niets aan de hand? Dan kunt u met een gerust gevoel weer naar huis!

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Controle tandarts Almere Your Dental

We begrijpen heel goed dat het spannend kan zijn om naar de tandarts te gaan. Door voor een halfjaarlijkse controle naar de tandarts te gaan, zorg je ervoor dat je gebit goed blijft en er geen achterstallig werk blijft liggen of eventuele pijnlijke ontstekingen te lang blijven hangen.

Onze tandartspraktijk in Almere Poort hoeft u zich geen enkele zorgen te maken, vriendelijke en professionele zorg staat voorop. Wij zijn doordeweeks van 09:00 tot 17:00 geopend. Ook op zaterdag is een periodieke controle op afspraak mogelijk.

Wilt u graag een controle afspraak inplannen? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk en we helpen u graag persoonlijk verder!

Tandarts in Almere perfect gebit

Nog geen patiënt bij Your Dental?

U kunt gemakkelijk online inschrijven maar ook telefonisch via: 036-8419675

Reviews van Your Dental

Menu