Niet iedere tandarts weet hoe ze met kinderen om moet gaan. Toch is het juist voor kinderen belangrijk om te wennen aan een tandarts. Een slechte ervaring zal voor altijd een naar beeld bij hen oproepen. Een tandartsbezoek kan voor veel kinderen een spannend moment zijn. Toch is het – zeker bij een ontwikkelend gebit – cruciaal om regelmatig de tandarts te bezoeken. Een kindertandarts helpt uw kinderen graag door de behandeling heen. Voelen zij zich angstig of wilt u hen op een vriendelijke manier kennis laten maken met de tandarts? Dan is het goed om een kindvriendelijke tandarts te zoeken.

Waarom kiezen voor een kindertandarts?

Een kindertandarts is in het leven geroepen voor kinderen met grote angst voor de tandarts, ernstige gebitsprobleme. De belevingswereld voor kinderen kan erg afwijken van die van volwassenen. Het kan daarom extra spannend zijn om de tandarts te bezoeken of ze moeten erg wennen aan de omgeving en geluiden van een tandarts. Onze kindertandarts neemt dit uiterst serieus en zet het kind op nummer één. We doen er alles aan om uw kind(eren) gerust te stellen en aandachtig te behandelen.

Kindvriendelijke tandarts wint vertrouwen

Zeker bij kinderen is het van belang om een vertrouwensband op te bouwen. De kindvriendelijke tandarts van YourDental in Almere stelt uw kind vanaf het eerste moment gerust. Dit begint al bij binnenkomst. We maken op een prettige manier contact en vertellen stap voor stap wat er gaat gebeuren. Zodanig dat uw kind went aan de behandeling. Vindt uw kind nog steeds het eng? Dan zal de kindertandarts alles uit de kast halen om deze angst weg te nemen. We nemen aandachtig de tijd en nemen hen geduldig door de behandeling heen.

Niet iedere tandarts weet hoe hij met kinderen om moet gaan. Onze kindvriendelijke tandarts is ervaren in het werken met kinderen en neemt de angsten voor de rest van hun leven weg. Zo investeer je dus niet alleen in een gezond gebit van nu, maar ook mooie tanden voor in de toekomst.

Neem uw kind al vroeg mee naar de kindertandarts

De meeste oorzaken aan het gebit zijn in de jeugd terug te vinden. Ook tandartsangst ontstaat vaak op jonge leeftijd. Om te voorkomen dat kinderen een slechte ervaring aan de tandarts over houden, is het belangrijk om hen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de kindertandarts. Neem hen bijvoorbeeld mee naar de praktijk, zodat zij kunnen wennen aan de geluiden en de sfeer. Hierdoor komen ze erachter dat het niet eng is en hun tandjes op een vriendelijke manier gecontroleerd worden.

Kleine kinderen bang voor de tandarts

Is uw kind bang voor de tandarts? Dan is een kindertandarts een goede optie. Zij zorgen namelijk voor extra afleiding tijdens de behandeling. Zo mag uw kind zijn knuffel bij zich houden of kan hij of zij knuffelen met een knuffeldier van onze praktijk. Natuurlijk mogen ouders bij de kinderen blijven en een handje vasthouden, waardoor zij op een ontspannen wijze in onze stoel kunnen liggen. Onze kindertandarts weet ieder kind in de stoel te krijgen en hebben het nodige geduld om hen gerust te stellen.

Wilt u uw kids een prettige ervaring geven bij de tandarts? Bij kindertandheelkunde praten kindertandartsen uw kinderen op een vriendelijke manier door de behandeling heen en weten zij precies wanneer ze moeten stoppen. Een kindertandarts is uitstekend op de hoogte van de gedachtegang van kinderen en weet hoe zij de kinderen het best kan laten ontspannen.

Een kindertandarts zorgt naast een prachtig gebit, ook dat kinderen de praktijk verlaten én daarmee worden verlost van hun tandartsangst.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?
Je kunt je gemakkelijk inschrijven door contact op te nemen voor een behandeling. Bel 036-8419675 of maak een afspraak:

Reviews van Your Dental

Menu