Een beschadigd gebit door slijtage of een ongeval? De restauratief tandarts herstelt uw gebit

Wat is een restauratief tandarts?

Een restauratief tandarts (ook wel afgekort tot RT) houdt zich bezig met, zoals de naam al zegt, ‘restauratie’ van het gebit. Hij herstelt het gebit dat bijvoorbeeld aangetast is door slijtage of vanwege een ongeluk beschadigd is. Uitgangspunt van de behandeling van een restauratief tandarts is altijd dat hij zowel op de functionele als op de esthetische kant let. Uw gebit moet er immers niet alleen mooi uitzien na het herstel, maar ook goed zijn werk doen.

Een restauratief tandarts heeft een driejarige postdoctorale opleiding gevolgd na zijn normale opleiding tot tandarts. Alleen als hij deze opleiding met goed gevolg heeft afgerond, mag hij zichzelf restauratief tandarts noemen.

Restauratief tandarts in Almere

Zoekt u een restauratief tandarts in Almere, neem dan de tijd om een restauratief tandarts te vinden die zijn vak verstaat. Heeft uw gebit herstel nodig, dan kan dat een duidelijke verandering teweegbrengen in zowel het aanzien van uw gebit als in de functie. Het is daarom van groot belang dat u uw restauratief tandarts in Almere met zorg kiest.

Niet alleen moet uw restauratief tandarts zijn vak goed verstaan, het is ook van belang dat u zich bij hem of haar op uw gemak voelt. Kies voor een restauratief tandarts die naar uw wensen luistert, zodat u straks blij bent met de manier waarop uw gebit is hersteld.

Wat doet een restauratief tandarts?

De hoofdtaak van een restauratief tandarts is om uw gebit weer te herstellen nadat het is beschadigd. Dit kan hij bijvoorbeeld doen door middel van implantaten, kronen of vullingen. Niet alleen de buitenkant van uw tanden, maar ook de binnenkant van de tanden, het tandvlees en de kaken betrekt hij bij het herstel als dat nodig is. Hij kijkt naar het totaalplaatje van uw mond en zorgt ervoor dat uw gebit zo hersteld wordt dat het er mooi uitziet en het zijn functie goed vervult.

Wanneer ga je naar een restauratief tandarts?

Er zijn verschillende situaties waarin u naar de restauratief tandarts kunt gaan. Dit kan puur cosmetisch zijn: u bent niet tevreden met de uitstraling van uw gebit doordat u bijvoorbeeld kleine tanden of veel ruimte tussen uw tanden hebt. Ook in het geval van slijtage van het gebit kan een restauratief tandarts uitkomst bieden. Slijtage van het gebit ontstaat bijvoorbeeld doordat u nagelbijt of met uw tanden knarst in uw slaap. Ook zuur en verkeerd poetsen zorgen vaak voor achteruitgang in de staat van uw gebit.

Bent u betrokken geweest bij een ongeval of bent u gevallen, dan kan dit ook zijn uitwerking hebben gehad op uw gebit. Er zijn bijvoorbeeld tanden of kiezen afgebroken. De restauratief tandarts is er dan voor u om u uw gebit weer mooi te herstellen.

Hoe kies je voor een goede restauratief tandarts?

Uw gebit is een kostbaar goed. Het is daarom verstandig uw restauratief tandarts met zorg te kiezen. Wij geven u graag enkele handvatten om de keuze te maken voor een goed restauratief tandarts in Almere.

  • Lees reviews van restauratief tandartsen.

Reviews van restauratief tandartsen kunt u op verschillende plekken online vinden. Kijk bijvoorbeeld op de Google resultatenpagina als u googelt op ‘restauratief tandarts Almere’ of raadpleeg de Zorgkaart Nederland.

Als u bang bent voor de tandarts, bent u niet de enige. Er bestaan speciale angsttandartsen die gespecialiseerd zijn in het geruststellen van hun patiënten. Zij werken secuur en doen er alles aan om uw tandartsbezoek zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. Bij een tandarts bij wie u zich op uw gemak voelt, zult u fijner en opener overleggen over uw wensen voor het herstel van uw gebit, waardoor het eindresultaat naar uw zin zal zijn.

  • Vraag om referenties van familie, vrienden en bekenden.

Vraag vrienden en bekenden die in de buurt wonen naar hun tandarts. Vraag hen ook om hun beweegreden om naar die tandarts te gaan: waar is je tandarts goed in, waarom ga je liefst naar deze tandarts? In het geval van restauratieve tandartsbehandelingen is het van groot belang om niet alleen naar het zichtbare resultaat (het herstelde gebit) te kijken, maar ook te vragen of uw familielid of vriend probleemloos eet en drinkt met zijn herstelde gebit.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?
Je kunt je gemakkelijk inschrijven door contact op te nemen voor een behandeling. Bel 036-8419675 of maak een afspraak:

Reviews van Your Dental

Menu