Facings

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-17:00
Woensdag:09:00-17:00
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00
Zondag:Gesloten

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Gespecialiseerde professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Wat zijn facings en wanneer worden ze gebruikt?

Facings (ook wel veneers genoemd) zijn een soort dunne schildjes die op uw tanden worden geplaatst. Zo kunnen oneffenheden of beschadigingen onzichtbaar worden gemaakt. Het is een mooie en eenvoudige oplossing om bijvoorbeeld scheve, gebroken of verkleurde tanden te corrigeren. Daarnaast is het een relatief kleine ingreep en laagdrempeliger dan bijvoorbeeld een tandprothese. Ook voor kleine onvolkomenheden als een spleetje tussen de tanden of afgebroken hoekjes kunnen facings worden ingezet. Het is de ideale oplossing om ook eens te testen hoe een kleine aanpassing al een ander aanzicht geeft van uw gebit, zonder drastische ingrepen. Bij Your Dental hebben we ons volledig gespecialiseerd en weten we precies hoe we te werk moeten gaan. Samen met u gaan we voor het mooiste resultaat, zodat u snel weer kunt stralen!

Facings laten zetten in Almere

Facings laten zetten kan bij Your Dental in Almere. Wij hebben de specialisten in huis die u van A tot Z helpen. We starten natuurlijk bij u en de huidige situatie. Dat zal moeten bepalen of facings mogelijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer u ’s nachts tandenknarst en daarmee een deel van uw tanden heeft beschadigd. Facings op de voortanden kunnen daarbij de ideale uitkomst zijn, maar de oorzaak wordt daarmee niet opgelost. Wij kijken dus niet alleen naar het aanpakken van de symptomen, maar ook van de oorzaak. Zo kunnen we bijvoorbeeld alsnog de facings op de voortanden plaatsen, maar tegelijk een bitje aanmeten die u in de nacht moet gebruiken. Persoonlijke hulp staat bij ons centraal en we vinden het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt.

Verschil tussen composiet en porseleinen facing

Wanneer facings voor u de beste oplossing zijn, hebben we keus tussen twee soorten. De composiet en porseleinen variant. De composiet facing is het meest gebruikelijk en wordt in één behandeling geplaatst. Hiervoor wordt eerst een dun laagje van de tand geslepen. Dit is nodig om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens wordt er een hechtlaag op de tand geplaatst en dan is het tijd voor de daadwerkelijke facing. De zachte composiet wordt in vorm gebracht en vervolgens zorgt een speciale lamp voor uitharding. Tot slot wordt de facing gepolijst en dan is het tijd om van uw nieuwe glimlach te genieten!

Facings kosten voor het laten zetten door professionals

Facings kosten hangen af van uw verzekering en de situatie. Wanneer er bijvoorbeeld door een ongeval een deel van de tand is afgebroken wordt dit vaak vergoed, maar wanneer dit niet het geval is komt het vaak voor uw eigen rekening. Dit kunnen we van tevoren helaas niet beoordelen, maar dat kunt u natuurlijk wel even met de verzekering opnemen. Wilt u graag facings laten zetten en meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder!

Menu