Waarom kiezen voor een facing?

Vol zelfvertrouwen lachen met een stralend witte glimlach. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om met een facing behandeling opnieuw hun glimlach aan de wereld te tonen. Spleetjes tussen tanden, afgebroken of verkleurde tanden worden met een facing verholpen en dat is het investeren meer dan waard.

Wat zijn facings en wanneer worden ze gebruikt?

Een facing is een laag dunne schildjes die op bestaande tanden gezet wordt en de lach weer terugbrengt met stralende witte tanden. Deze relatief kleine ingreep is een effectieve manier om oneffenheden en beschadigingen op te lossen. Ook voor kleine onvolkomenheden als een spleetje tussen de tanden of afgebroken hoekjes kunnen facings worden ingezet.

Facing laten plaatsen bij Your Dental

Voordat er een facing geplaatst wordt vindt er een uitgebreide intake plaats met onze tandarts en facing-specialisten. Zo kan er bepaald worden of een facing de meest geschikte methode is om aan uw wens te voldoen.

Wij kijken dus niet alleen naar het aanpakken van de symptomen, maar ook van de oorzaak. Zo kunnen we bijvoorbeeld alsnog de facings op de voortanden plaatsen, maar tegelijk een bitje aanmeten die u in de nacht moet gebruiken. Persoonlijke hulp staat bij ons centraal en we vinden het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt.

Ons aanbod bestaat uit 2 soorten porselein facings aan, die wij in onze praktijk in Almere Poort bij u kunnen plaatsen. De eerste optie bestaat uit een porseleinen facing bestaande uit Emax lithium disilicate. Qua prijs/kwaliteit is deze optie een gangbare optie. Onze tweede optie is de meest natuurlijke en dunne porseleinen facing van Feldspathic. Met deze optie heeft u een porseleinen facing die niet van echt te onderscheiden is.

Kosten voor het laten zetten van facings door professionals

Facings en de kosten daarvan hangen af van de methode en techniek dat toegepast wordt. Indien u een keuze heeft kunnen maken kunt u zich laten informeren over de kosten en eventuele vergoeding van de verzekering. Vergoedingen van de verzekering hangen af van uw verzekering en situatie. Wanneer er bijvoorbeeld door een ongeval een deel van de tand is afgebroken wordt dit vaak vergoed, maar wanneer dit niet het geval is komt het vaak voor uw eigen rekening. Dit kunnen we van tevoren helaas niet beoordelen, maar dat kunt u natuurlijk wel even met de verzekering bespreken. Wilt u graag facings laten zetten en meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder!

Wat zijn porseleinen facings?

Naast composiet is er dus ook de mogelijkheid van porseleinen facings voor de voortanden. Net als bij composiet facings, zullen we hier een gedeelte van het gebit wegslijpen. Hierdoor creëren we een beter behandelvlak voor het laten zetten van de facings. Het grootste voordeel van porseleinen facings is dat deze een mooiere en meer natuurlijke uitstraling hebben. De kleuren van de tanden kunnen beter nagebootst worden en porseleinen facings gaan veel langer mee. De gemiddelde levensduur van de porseleinen facings zijn plus minus 10 jaar. Dit hangt uiteraard af hoe het gebruik en de verzorging is van het gebit. Wanneer er slecht gepoetst wordt of er sprake is van tandenknarsen, dan zullen de facings minder lang mee gaan. De porseleinen facings zijn daarentegen wel duurder en kunnen niet in één behandeling gezet worden. Dit omdat deze eerst naar het laboratorium moeten voor de ontwikkeling.

Facings-porceleinen-veneers

Verschil tussen composiet en porseleinen facings

Wanneer facings voor u de beste oplossing zijn, hebben we keus tussen twee soorten. De composiet en porseleinen variant. De composiet facing is het meest gebruikelijk en wordt in één behandeling geplaatst. Hiervoor wordt eerst een dun laagje van de tand geslepen. Dit is nodig om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens wordt er een hechtlaag op de tand geplaatst en dan is het tijd voor de daadwerkelijke facing. De zachte composiet wordt in vorm gebracht en vervolgens zorgt een speciale lamp voor uitharding. Tot slot wordt de facing gepolijst en dan is het tijd om van uw nieuwe glimlach te genieten!

implantologie behandeling voorbeeld

Facings of tandprotheses

Wanneer u kiest voor facings voor uw gebit behoudt u in alle gevallen uw oorspronkelijke tanden. Facings zijn ook bedoeld als cosmetische oplossing, waar tandprotheses weg gevallen tanden vervangen. Facings kunnen ook alleen op of over uw originele gebit geplaatst worden. We raden ook aan om dit alleen te doen bij een gezond en onbeschadigd gebit. Wanneer u last heeft van gaatjes of een ontsteking zullen we dit eerst moeten behandelen.

Facings laten zetten in Turkije

Wat heel populair is, vooral onder jongeren, is het laten zetten van facings in Turkije. Op het eerste gezicht lijkt het natuurlijk heel voordelig. Echter kan dit in sommige gevallen minder goed uitpakken. Niet alle klinieken zijn daar even betrouwbaar, zorg er daarom voor dat u zich goed inleest en voorbereid mocht u ervoor kiezen om facings te laten zetten in Turkije. Wij raden sterk aan om het bij een gespecialiseerde kliniek in Nederland te doen, omdat dit verzekering technisch veel veiliger is voor u. Mocht er bijvoorbeeld onverhoopt toch iets fout gaat dan kunnen de kosten erg hoog oplopen wanneer u weer een reis naar Turkije moet boeken.

Facings voortanden

Sommige mensen kiezen ervoor om enkel facings op de voortanden te plaatsen. Dit is heel goed mogelijk echter is het vaak mooier om dit in een keer te doen. Wanneer er later wordt gekozen om extra facings te plaatsen, is de kans op kleurverschil groot. Wij adviseren dan ook altijd om bij het laten zetten van facings het gebit of het grootste gedeelte in een keer te doen.

Nog geen patiënt bij Your Dental?

U kunt gemakkelijk online inschrijven maar ook telefonisch via: 036-8419675

Reviews van Your Dental

Menu