Parodontologie

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-17:00
Woensdag:09:00-17:00
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00
Zondag:Gesloten

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Gespecialiseerde professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Parodontologie, wanneer is er sprake van?

Parodontologie is de vakterm voor een zeer ernstige tandvleesontsteking. Dat klinkt misschien als een ver-van-uw-bed-show, maar helaas is het sneller aan de orde dan we vaak denken. Gingivitis is de term die we gebruiken wanneer tandvlees licht ontstoken is. Dit kan relatief onschuldig zijn wanneer het goed behandeld wordt, maar wanneer dat niet het geval is kan het snel verergeren, met alle gevolgen van dien. Een tandvleesontsteking kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer er etensresten te lang blijven zitten en er niet goed is gepoetst. Het vuil trekt langzaam in het tandvlees tot het eronder schuift. Hier gaat het vervolgens ontsteken. Dat begint onschuldig door bijvoorbeeld bloedend tandvlees wanneer u de tanden poetst, maar het groeit uiteindelijk uit tot een fikse ontsteking van het kaakbot. Hierdoor trekt het tandvlees terug en kunnen tanden los komen te zitten en zelfs uitvallen. Een tandarts die zich bezighoudt met het behandelen van deze ontstekingen wordt een parodontoloog genoemd. Bij Your Dental in Almere hebben we zo’n specialist in huis!

Belang van een parodontoloog in Almere

De lach is enorm belangrijk voor het aangezicht van een persoon. U wilt daarom te allen tijde voorkomen dat dit iets wordt waar u zich voor schaamt. Maar nog veel erger; wat voor ontzettend veel last kan zorgen. Ontstoken tandvlees zorgt namelijk niet alleen voor ongemakken, zoals een slechte adem en een vieze smaak in uw mond, maar het is ook nog eens pijnlijk met eten. Wanneer tanden uitvallen is het onherstelbaar en dat willen we voorkomen. Een parodontoloog herkent de symptomen en kan daardoor op tijd ingrijpen. Het belang van de parodontoloog is daarmee enorm groot en kan écht het verschil maken in het mooi maken van uw gebit en het wegnemen van de pijn.

Parodontologie kosten voor behandeling

De kosten voor parodontologie hangen af van de ernst van de situatie en de behandeling. Afhankelijk van hoe erg de ontsteking is en wat de parodontoloog in Almere moet doen kunnen we de kosten voor u berekenen. Vaak valt een (groot) deel van de kosten onder de verzekering, maar het is altijd goed om dat vooraf nog even na te kijken. We kijken eerst grondig naar uw situatie en maken vervolgens een plan van aanpak voor de behandeling. Geen zorgen, we helpen u zo snel mogelijk!

Parodontologie praktijk in Almere met professionele hulp

We weten dat het soms spannend kan zijn om naar de tandarts te gaan. Vaak wanneer een tand ontsteking uitgroeit tot parodontitis is dat onder andere gekomen door achterstallig onderhoud en te weinig controles bij de tandarts. Weet dat u zich echt geen zorgen hoeft te maken, want bij Your Dental staat vriendelijke en professionele zorg voorop. Wij helpen u van de pijn af en zorgen dat u weer zo snel mogelijk met een prachtige glimlach de praktijk uit loopt! Wilt u graag telefonisch meer informatie om te weten of er bij u sprake is van parodontitis? Neem dan contact op met onze parodontologie praktijk en we helpen u persoonlijk verder!

Menu