Endodontoloog Almere

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-17:00
Woensdag:09:00-17:00
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:Op afspraak
Zondag:Gesloten

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Gespecialiseerde professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Endodontoloog Almere: Your Dental

Bij Your Dental tandarts in Almere bent u aan het juiste adres voor alle endodontologie behandelingen. Wij beschikken over ervaren en gespecialiseerde endodontologen die u graag van uw klachten af helpen. Maar wat is en doet een endodontoloog nu precies? Een tandarts die zich gespecialiseerd heeft in wortelkanaalbehandelingen en die na de reguliere tandartsenopleiding daar een driejarige opleiding voor heeft doorlopen, mag zichzelf een endodontoloog noemen. Het moeilijke woord endodontoloog betekent letterlijk ‘de leer van de binnenzijde van tanden en kiezen’. Een endodontoloog houdt zich dus voornamelijk bezig met de kern van de tanden en kiezen, ook wel het wortelkanaalstelsel genoemd. Dit bevat het levende deel van het gebit. Een andere benaming voor dit deel van de tanden en kiezen is pulpa. De pulpa bevat onder meer een zenuw. Een veelgebruikt woord voor deze behandelingen is dan ook ‘zenuwbehandeling’ of ‘wortelkanaalbehandeling’.

Endodontoloog-Almere

Endodontologie behandeling Almere

Wanneer u toe bent aan een endodontologie behandeling kunt u vervelende klachten ervaren. Dit komt doordat er aan de binnenzijde van uw tanden en kiezen een gevoelige zenuw zit die dit veroorzaakt. De tandzenuwen bevinden zich in iedere tand of kies van het gebit. Het is een levend weefsel bestaande uit bloedvaatjes en zenuwvezels. Een ontsteking in het levende deel van de tand of kies kan dan ook pijn en/of gevoeligheid veroorzaken. De meest gehoorde klachten bij bijvoorbeeld een wortelkanaalontsteking zijn gevoelige tanden bij koud of juist heel warm voedsel of dranken en een kloppende pijn in de desbetreffende tand of kies. Ook kunt u last hebben van pijn in de tand of kies wanneer u bijt. Zo’n ontsteking kan veel verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij niet alleen bij een trauma door een klap of ongeval of een breuk in de tand of kies. Ook overbelasting door tandenknarsen, lekkende vullingen, tandbederf en blootliggend tandbeen kunnen de oorzaak zijn van een ontsteking. De endodontoloog zal in de meeste gevallen vrij snel de oorzaak van uw ontsteking kunnen achterhalen en het behandelen, zodat u snel weer verlost bent van uw klachten.

Endodontoloog Almere kosten

Bij Your Dental tandartspraktijk in Almere Poort bieden wij hoogwaardige endodontologiebehandelingen aan. Wilt u een afspraak inplannen voor uw behandeling en bent u benieuwd naar de kosten? Op onze website kunt u onder het kopje ‘tarieven’ het document aanklikken waarin alle behandelingen inclusief de kosten staan vermeld. De tarieven voor een behandeling bij een endodontoloog verschillen per dienst en zijn onder andere afhankelijk van de manier waarop u verzekerd bent. U kunt bij uw eigen verzekering navragen hoeveel kosten er uiteindelijk over zullen blijven voor uw eigen rekening. Daarnaast staan onze medewerkers u graag te woord om dit met u door te spreken. Bent u jonger dan 18 daar? Dan vallen de behandelingen wel allemaal onder de basisverzekering. Er is in dat geval geen aanvullende verzekering nodig. We zien u graag binnenkort in onze praktijk!

Menu