Blootliggend tandbeen: wat is dat?

Het hebben van gevoelige tanden kan vele oorzaken hebben. Blootliggend tandbeen is hier één van. Waar tandbeen normaal wordt bedekt met tandvlees of glazuur, is dat bij blootliggend tandbeen niet het geval. Hier heeft het tandvlees zich teruggetrokken en/of is de glazuurlaag verdwenen. Your Dental staat paraat om u hierbij te helpen. Wat er exact nodig is om uw blootliggende tandbeen te behandelen, dat is afhankelijk van de oorzaak en de mate van gevoeligheid.

Mate van gevoeligheid

Hoe gevoelig blootliggend tandbeen is, daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Zo kan de een veel pijn ervaren, terwijl de ander niet of nauwelijks last heeft. Bovendien kan de mate van gevoeligheid per moment verschillen.

Behandeling tandarts Almere nodig?

Een behandeling bij een tandarts is niet altijd nodig. Soms kunt u zelf al het een en ander doen om blootliggend tandbeen te voorkomen en/of de pijn te verminderen.

Wat kunt u zelf doen?

Als uw tandbeen blootligt door teruggetrokken tandvlees, is het zaak goed en niet te hard te poetsen. Tandvlees trekt zich terug naarmate u ouder wordt, maar een slechte mondverzorging kan dit proces versnellen. Heeft u blootliggend tandbeen doordat de glazuurlaag is verdwenen? Zuren uit dranken, voedingsmiddelen of maagzuur zijn in dit geval meestal de boosdoeners. Het slijten van het glazuur door zuren wordt ook wel tanderosie genoemd. Manieren waarop u (verdere) tanderosie zo veel mogelijk kunt voorkomen zijn:

  • Poets uw tanden niet meteen na het eten. Tijdens het eten kan de smeerlaag op uw blootliggende tandbeen tijdelijk wat zachter worden. Als u dan meteen met uw tandenborstel in de weer gaat, poetst u deze smeerlaag mogelijk weg. Zorg dat er minimaal een uur tussen het eten en tandenpoetsen zit.
  • Probeer zo min mogelijk zure voedingsmiddelen te consumeren.
  • Als u toch zure voedingsmiddelen gebruikt, spoel uw mond hierna dan met melk of water.
  • Maak gebruik van een tandpasta die speciaal gemaakt is voor gevoelige tanden.
  • Poets niet te hard.

Wat kunnen wij voor u doen?

Heeft u veel last van uw blootliggende tandbeen? Of valt de pijn mee, maar wilt u graag advies van onze specialisten over wat u het best kunt doen? Bij onze tandartspraktijk in Almere kunt u altijd terecht. Wij onderzoeken waarom uw tandbeen is komen bloot te liggen en geven advies op maat. Indien nodig en gewenst, brengen bij speciale lakjes, zoals fluoride, aan op uw tandbeen. Dit dicht de opening en vermindert zo de irritatie. In enkele gevallen zijn er verdere stappen nodig, zoals een wortelkanaalbehandeling. Als dat het geval is, zullen wij de opties uitgebreid met u bespreken.

Wat zijn de kosten van Your Dental Almere?

Wat een bezoek aan onze tandarts in Almere u kost, dat is afhankelijk van uw verzekering en van wat er exact dient te gebeuren. Op onze tarievenpagina krijgt u inzicht in de kosten van onze verschillende behandelingen. Voor meer informatie over wat u precies betaalt en hoeveel kosten worden gedekt door uw verzekering, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Die staan paraat u van alle informatie te voorzien die u nodig heeft. Persoonlijk contact en toegankelijkheid staan bij Your Dental hoog in het vaandel.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?
Je kunt je gemakkelijk inschrijven door contact op te nemen voor een behandeling. Bel 036-8419675 of maak een afspraak:

Reviews van Your Dental

Menu