Botopbouw: wanneer is deze behandeling nodig?

Ontbreken er tanden in uw gebit en wilt u deze lege plekken opvullen met implantaten? Dan is het van belang dat er voldoende bot aanwezig is op de juiste plaats. Dit is niet altijd het geval. Als u al langdurig tandeloos bent of als de plek in kwestie ontstoken is, kunt u bottekort hebben. Om de gewenste implantaten in zo’n situatie toch te kunnen plaatsen, moet er eerst nieuw bot aangebracht worden. Dat wordt botopbouw genoemd. Botopbouw gebeurt door middel van een chirurgische ingreep. Your Dental staat hierbij aan uw zijde. Wij hebben alle middelen en expertise in huis voor het succesvol uitvoeren van botopbouw. Voor u het weet, lacht u de toekomst tegemoet met een compleet gebit.

Hoe gaat botopbouw in zijn werk?

Botopbouw kan plaatsvinden op verschillende manieren. Het is bijvoorbeeld mogelijk een stukje bot ergens anders uit uw lichaam weg te halen en op de betreffende plek aan te brengen. Wat er exact nodig is bij u, dat is afhankelijk van uw situatie:

  • Wilt u één of twee tanden of kiezen vervangen door een implantaat? Vaak kan het nieuw aan te brengen bot dan ergens anders uit uw mond weggehaald worden. Bijvoorbeeld uit de regio van uw verstandskies, kin of achterin in uw bovenkaak.

Laat u meer dan twee implantaten plaatsen? Dan is de hoeveelheid bot die uit uw mond gehaald kan worden vaak niet voldoende.In dat geval gebruiken we een gedemineraliseerd corticaal humaan bot.

  • Indien gewenst, kunnen wij in plaats van uw eigen bot een kunstbot gebruiken voor deze behandeling. Soms wordt een kunstbot gebruikt als aanvulling op uw eigen bot.

Chirurgische ingreep tandarts Almere

Onze praktijk in Almere is een van de weinige tandartsen in Nederland die de expertise en middelen in huis heeft om vrijwel alle chirurgische ingrepen uit te voeren. We hebben jarenlange ervaring en gebruiken deze graag om uw botopbouw-ingreep vlekkeloos te laten verlopen. Bovendien zijn onze specialisten zorgzaam en geduldig. Zij stellen u te allen tijde op uw gemak, zodat u met een gerust hart onze behandelkamer in- én uitloopt.

Uitgebreide voorlichting

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact met onze patiënten. Niet alleen kunt u altijd bij ons terecht met vragen, ook geven wij voorafgaand aan uw ingreep een uitgebreide voorlichting. Zo weet u precies op welke manier wij u gaan helpen. Wij maken altijd een behandelplan op maat.

Kosten botopbouw Your Dental

Wat u betaalt voor een botopbouw-ingreep in onze tandartspraktijk in Almere, dat hangt af van wat er exact dient te gebeuren en van hoe u verzekerd bent. Meer informatie hierover vindt u op onze tarievenpagina. Komt u er toch niet helemaal uit en zit u met vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?

U kunt gemakkelijk online inschrijven maar ook telefonisch via: 036-8419675

Reviews van Your Dental

Menu