Vullingen bij de tandarts

Het kan zijn dat er bij een reguliere controle bij de tandarts een gaatje (cariës) in een van uw tanden of kiezen wordt ontdekt. Misschien had u er al last van: u merkt waarschijnlijk dat de tand of kies gevoeliger is en pijn kan doen, bijvoorbeeld tijdens het eten. De tandarts vult dat gaatje met speciale tandvulling. Zo kunt u weer met een stralende glimlach door.

Wat is een vulling in de tand?

Als er tandbederf optreedt, kan er een gaatje ontstaan. Het kan ook gebeuren dat een van uw kiezen op een andere manier beschadigd is geraakt, bijvoorbeeld bij een ongeval. Met een vulling voorkomt u pijn en verdere schade aan uw gebit. Een tandvulling kan ook zelf beschadigd raken, dan zit er bijvoorbeeld een breuk in. Dat is ook op te lossen met een nieuwe vulling.

Er bestaan verschillende soorten vullingen. Meestal kiest de tandarts voor ‘witte’ (tandkleurige) vullingen, die het minst opvallen in uw gebit. Composiet is het meest gebruikte materiaal voor vullingen vanwege de natuurlijke kleur ervan.

tandartscontrole-almere

Kosten van kronen plaatsen

De kosten van kronen plaatsen is afhankelijk van uw verzekering en de situatie van uw gebit. Is er bijvoorbeeld een stuk van uw tand of kies afgebroken door een ongeval en heeft u daarom een kroon nodig? Dan worden de kosten vaak (deels) vergoed. In andere situaties zijn de kosten geheel voor uw eigen rekening. Van tevoren kunnen wij dit helaas niet beoordelen.

Op onze tarieven pagina kunt u een document vinden waarin alle tandheelkundige behandelingen inclusief kosten vermeld staan. Desondanks kunnen de kosten voor kronen hiervan afwijken, omdat kronen altijd maatwerk zijn. U kunt uiteraard bij uw eigen verzekering navragen hoe het zit met de vergoeding. Daarnaast staan wij u graag te woord om u te adviseren over uw kronen.

Vullingen(V-codes)
V15Aanbrengen schildje van tandkleurig plastisch materiaal (facing) €79.79
V30Fissuurlak eerste element (sealen) €29.92
V35Fissuurlak ieder volgend element in dezelfde zitting (sealen) €16.62
V40Het polijsten, beslijpen en bijwerken van oude vullingen €6.65
V50Droogleggen van elementen door middel van een rubberen lapje €13.30
V70Parapulpaire stift €13.30
V71Eénvlaksvulling amalgaam €27.93
V72Tweevlaksvulling amalgaam €44.55
V73Drievlaksvulling amalgaam €57.85
V74Meervlaksvulling amalgaam €81.12
V80Wortelkanaalstift €23.27
V81Eénvlaksvulling glasionomeer/glascarbomeer/compomeer €41.23
V82Tweevlaksvulling glasionomeer/glascarbomeer/compomeer €57.85
V83Drievlaksvulling glasionomeer/glascarbomeer/compomeer €71.15
V84Meervlaksvulling glasionomeer/glascarbomeer/ compomeer €94.42
V85Elke volgende wortelkanaalstift in hetzelfde element €9.97
V91Eénvlaksvulling composiet €53.20
V92Tweevlaksvulling composiet €69.82
V93Drievlaksvulling composiet €83.12
V94Meervlaksvulling composiet €106.39

Verdoving bij vullingen

Als er een gaatje gevuld moet worden, kan dat pijn doen of onprettig aanvoelen. Er wordt namelijk door de tandarts in uw tand of kies geboord om het tandbederf of de oude vulling weg te halen. Vervolgens wordt de tand of kies schoongemaakt en geëtst, zodat het vullingmateriaal beter hecht.

Wordt er erg diep geboord of heeft u gevoelige tanden? Dan kunt u een verdoving krijgen van de tandarts. Er wordt dan een injectie gegeven in uw tandvlees. Het verdovende middel zorgt ervoor dat u geen pijn meer voelt tijdens het boren en vullen van de tand of kies.

Wat kost een vulling?

De kosten van het vullen van een gaatje of een afgebroken kies kunnen variëren. De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van de vulling en het gebruikte materiaal. Ook worden vullingen niet altijd (volledig) vergoed door uw verzekering. Is de vulling noodzakelijk vanwege een ongeval? Dan kan het zijn dat de kosten (deels) worden vergoed. Neem contact op met uw verzekeraar als u meer wilt weten over de vergoeding van de kosten van vullingen.

Wij kunnen van tevoren helaas geen inschatting maken over de kosten van de vullingen voor uw tanden of kiezen. Kijk op onze pagina met tarieven voor een document waarin alle tandheelkundige behandelingen en de kosten ervan worden opgesomd. Omdat een vulling altijd maatwerk is voor uw gebit, kunnen de kosten afwijken. Wij staan u graag te woord voor advies.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?

U kunt gemakkelijk online inschrijven maar ook telefonisch via: 036-8419675

Reviews van Your Dental

Menu