Wortelkanaalbehandeling bij tandarts Almere

Ervaart u pijn in uw tand of kies? En lijken deze klachten hardnekkig te zijn? Misschien heeft u dan wel een wortelkanaalbehandeling nodig. Your Dental helpt u hier graag bij. Onze ervaren specialisten beschikken over alle expertise die nodig is om deze ingreep op professionele wijze te voltooien.

Wanneer wortelkanaalbehandeling nodig?

Als u met uw pijnklachten bij ons aanklopt, nemen wij uw gebit grondig onder de loep. We onderzoeken waar de pijn vandaan komt en bepalen of u een wortelkanaalbehandeling behoeft. Dit schuiven we als oplossing naar voren indien we stuiten op een ontstoken zenuw in het wortelkanaal. Of als de zenuw zodanig ontstoken is geweest, dat hij is afgestorven. Want hoewel de zenuw na afsterving geen pijn meer teweegbrengt, leven er wel nog bacteriën in het wortelkanaal die een pijnlijke infectie veroorzaken.

Behandeling wortelkanaal: wat is dat precies?

Hebben we een ontstoken of afgestorven zenuw ontdekt? Dan adviseren wij u een wortelkanaalbehandeling te laten uitvoeren. Bij deze ingreep verwijderen we de zenuw in kwestie en/of de bacteriën in het wortelkanaal. Doordat we de pijnbron wegnemen, zullen de klachten snel verdwijnen.

Werkwijze tandarts Your Dental Almere

Voor het laten uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling bent u bij ons in goede handen. Onze specialisten barsten van de expertise en ervaring en u kunt dan ook rekenen op een vakkundige aanpak. Bovendien stellen wij u te allen tijde op uw gemak. Uw persoonlijk behandelplan nemen we uitgebreid met u door en we geven antwoord op al uw vragen. Samen zorgen we ervoor dat u de behandelkamer met een gerust hart in- én uitloopt.

Plaatselijke verdoving door onze specialisten

Een wortelkanaalbehandeling vindt meestal plaats onder verdoving. Wel zo fijn: hierdoor merkt u er weinig van. Dankzij onze deskundigheid zijn wij in staat de verdoving op een professionele en efficiënte manier toe te dienen.

Spoedbehandeling tandarts Almere

De klachten die u ervaart bij een infectie in het wortelkanaal, kunnen in ramp tempo ontstaan en/of verergeren. We kunnen dan ook begrijpen dat u de ingreep nog liever gisteren dan vandaag achter de rug heeft. Bij Your Dental kunt u daarom terecht voor spoedwortelkanaalbehandelingen. Kiest u hiervoor, dan behandelen wij u zo snel mogelijk. Ook in het weekend.

De behandeling is achter de rug: wat nu?

Is de wortelkanaalbehandeling voltooid? Fijn! Dan kunt u zich nu focussen op uw herstel. De ergste klachten verdwijnen al gauw. Wel kunt u nog tot enige maanden na uw behandeling wat ongemak ervaren in uw mond. Dit is niks om u zorgen om te maken; dit hoort bij het genezingsproces.

Wortelkanaalbehandeling: de kosten

Wat u exact betaalt voor een wortelkanaalbehandeling bij onze tandarts in Almere, dat is afhankelijk van welke ingreep wij precies uitvoeren en van hoe u verzekerd bent. Een uitgebreid kostenplaatje vindt u op onze tarievenpagina. Komt u er nog niet helemaal uit? Of heeft u andere vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.

Your Dental

Breed aanbod in mondzorg
Ruime openingstijden; ook in weekend
Ervaren professionals
Geen wachtlijsten, direct geholpen
Centraal gelegen in het centrum van Almere-poort

Openingstijden

Maandag:09:00-17:00
Dinsdag:09:00-21:00*
Woensdag:09:00-21:00**
Donderdag:09:00-17:00
Vrijdag:09:00-17:00
Zaterdag:10:00-17:00***
Zondag:Gesloten

*'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor mondhygiënist
**'s Avonds vanaf 17:00u alleen geopend voor tandarts en mondhygiënist
***Zaterdag geopend voor periodieke controles, spoed gevallen en mondhygiënist

Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Your Dental
Duitslandstraat 87
1363 BG Almere (Almere Poort)

balie@yourdental.nl
036-8419675

Nog geen patiënt bij Your Dental?

U kunt gemakkelijk online inschrijven maar ook telefonisch via: 036-8419675

Reviews van Your Dental

Menu