Mondhygiëne zegt meer over onze gezondheid dan we denken

De mondgezondheid wordt ook wel de spiegel van de algemene gezondheid genoemd. De mondhygiëne is in heel veel opzichten belangrijk. Een stralende lach is uw visitekaartje en zegt veel bij een eerste kennismaking. Daarnaast gebruikt u het gebit dagelijks, dus een goede staat van gezondheid is van cruciaal belang. Dat wordt nog wel eens vergeten. Waarom u er met grote zorg mee om moet gaan? Dat leggen we u graag uit.

Tips voor een betere mondhygiëne

Alles begint in de mond als het gaat om gezondheid. De mond is namelijk het begin van de spijsvertering. Het heeft daarmee een hele belangrijke rol binnen het immuunsysteem. Alle slijmvliezen vormen een eerste barrière voor bacteriën en infecties en dat betekent dat maar liefst tachtig procent van uw gezondheid zich bevindt in de mond en darmen. Met de volgende punten kunt u zelf uw mondhygiëne in de gaten houden:

  • Herken gezond tandvlees door de roze kleur en strakke vorm rondom de tanden. Bij het poetsen mag het niet gaan bloeden;
  • Eet meer vezels uit groenen en fruit, want deze helpen de mond gezond te houden;
  • Poets twee keer per dag en reinig daarbij ook tussen de kiezen door regelmatig te flossen;
  • Zorg voor voldoende en goede vetten, deze werken ontstekingsremmend voor het gebit;
  • Voorkom stress, hierdoor krijgt u sneller last van ontstekingen door reacties binnen het lichaam.

Aan de slag met uw mondhygiëne

Een stinkende adem kan het gevolg zijn van onvoldoende gebitsreiniging en dat gaat vaak van kwaad tot erger. Wilt u zeker zijn van een goede mondhygiëne? Ga direct aan de slag met bovenstaande tips en zorg regelmatig voor een tandartscontrole. Wilt u graag een afspraak maken voor meer tips voor de verzorging? Neem contact op en ga vandaag nog aan de slag met uw mondhygiëne!

Menu